Održan tečaj neonatalne reanimacije za uposlenike Hitne medicinske pomoći Sarajevo 

Na poziv direktorice Hitne medicinske pomoći Sarajevo dr. Jasne Husejinbegović-Musić i Centra za edukaciju Hitne medicinske pomoći “Prim. dr Silva Rizvanbegović“, održali smo tečaj neonatalne reanimacije. Ovom prilikom, ljekari ZHMPKS dodatno su educirani za neonatalnu reanimaciju po programu Američke akademije za pedijatriju i Američkog udruženja za srce.  

13. Tečaj neonatalane reanimacije

Obavještavamo Vas da će se u organizaciji Udruženja neonatologa i intenzivista FBiH i Discipline za zdravlje djeteta KCU Sarajevo, 17-18 novembra 2022. godine održati 13. … Read more

12. Kongres UENPS

Sledeći, 12. Kongresa UENPS-a će se održati 2-4. septembra 2022. u Krakovu, Poljska. Kongres organiziraju prof. Corrado Moretti – predsjednik UENPS-a i Izvršni i naučni … Read more

Esej o prevenciji RSV infekcija, 2021.

“Respiratory syncytial virus (RSV) in preterm and ill infants”, izdavač The European Foundation for the Care of Newborn Infants (EFCNI).

Tenth course of Neonatal Resuscitation Program

Obavještavamo Vas da će se u organizaciji Udruženja neonatologa i intenzivista FBiH i Discipline za zdravlje djeteta KCU Sarajevo, u saradnji sa LDS Charities, Američkom akademijom za pedijatriju, i Američkim udruženjem za srce, 09-10 novembra 2017. godine održati 10. tečaj neonatalne reanimacije.

Read more